Integrativni centar za savjetovanje i podršku

SURADNICI
Abbot’s Lea School

Abbot’s Lea School, Liverpool, Engleska

Abbot’s Lea School specijalizirana je državna škola u Liverpoolu koja pruža visoku kvalitetu obrazovanja za gotovo 300 učenika u dobi od 3 do 19 godina s poremećajem iz spektra autizma kod kojih su zastupljene različite komunikacijske, interakcijske i senzorne teškoće, kao i  teškoće u učenju.

Specijalizirana škola Abbot’s Lea School predstavlja kombinaciju tradicije i inovacije koja ima za cilj pružiti najbolje specijalno obrazovanje u Engleskoj i šire. Kao što i sami navode, njihova je novopronađena mantra biti najbolja specijalizirana škola na svijetu!

Ističu se svojim načinom rada i filozofijom djelovanja tvrdeći da klasičan školski sat ne bi trebao biti isključivo fokusiran na akademski napredak djeteta, već na kombinaciju akademskog napretka s kvalitetnom stručnom podrškom te s aktivnostima usmjerenim razvoju osnovnih životnih vještina koje obogaćuju život učenika i pripremaju ih za samostalnost i odraslu dob. Obrazovni program provode u relativno malim grupama da bi naglasili važnost personaliziranog pristupa učenju i podršci za svakog učenika. Također promiču samostalnost učenika individualnim radom i vršnjačkom podrškom uz minimalnu podršku osoblja. Na školu gledaju kao na zajednicu u kojoj se podjednako cijene stavovi učenika, mišljenja roditelja i ideje osoblja.

Njihova je profesionalna misija podržati učenike na njihovu putu izgradnje sretnog i ispunjenog života s jasno definiranim ciljevima za budućnost.

Filozofija obrazovanja: ASD MODEL ©

Akademski napredak

Specijalizirana podrška

Razvoj životnih vještina

O suradnji: 

U sklopu dvogodišnjeg projekta Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku DOKKICA će organizirati dvije međunarodne konferencije za stručnjake u radu s djecom s teškoćama u razvoju u suradnji sa specijaliziranom školom Abbot’s Lea School. Kao jedan od vodećih stručnjaka u području odgoja i obrazovanja djece s poremećajem iz autističnog spektra te razvijenim odjelom za istraživanje, specijalizirana škola Abbot’s Lea School počasni je suorganizator prve konferencije Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju.